![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0qAoDkMqdN9wsIX6GAkI472sXsI4xqd8hSloxyS7fMGbwDzhmga9IG9CiTGKz5rEX6l6Olgbh9Lu_AnxzMeXK2Q5_7hAKpXVAOyByrC-9ifm1G1w7cZycHXYVEte0t_eNtB4gtOb8KvWt/s288/1379835421790.jpeg)
source: staranisecafe.blogspot.com
Bahan A
1 kilo daging (potong bite size)
1 batang serai
Bahan B
10 biji cili kering (rendam air panas)
10 biji cili padi
2 biji bawang besar
4 biji bawang putih
1 inci halia
1 inci lengkuas
3 batang serai (hiris)
Bahan C
1 sudu kecil maggi secukup rasa
kicap cair secukupnya
1/2 paket santan serbuk ( bancuh dengan sedikit air rebusan daging)
Cara
1. Empukan daging dalam periuk tekanan 20 minit
2. Kisar bahan B dengan sedikit minyak.
3. Gaulkan semua bahan dan masak hingga pekat atau biarkan sedikit berkuah.
posted from Bloggeroid
No comments:
Post a Comment