source: staranisecafe.blogspot.com
preparation time : 20 min
serve: 3-4 person
Bahan A
1 mangkuk kecil udang
3 ulas bawang putih- cincang
3 biji cili padi - hiris panjang
3 helai daun limau- carik
2 sudu besar sos hoisin
Sedikit lada hitam dan putih
Garam secukupnya
2 sudu makan minyak
Bahan B
1 sudu besar susu tepung
2 sudu besar serbuk keju
Cara
1. Bahan A (kecuali minyak) di gaul dan perap 10 minit
2. Tumis Bahan A hingga naik wangi dan udang masak.
3. Gaulkan Bahan B dalam 1 bekas tupperware
4. Masukkan udang ke dalam tupperware dan goncang perlahan.
5. Sedia untuk dihidangkan
Nota
Bahan b boleh di lebihkan jika mahu rasa lebih lemak.
Sedap di ratah begitu sahaja.
No comments:
Post a Comment