Sunday, 5 February 2012

Hot & Spicy Shepard's Pie


Source: staranisecafe.blogspot.com
Serve: 2
Preparation time: 40 minit

Bahan Inti
1 biji bawang- potong dadu
8 biji cendawan butang - hiris
1/4 cawan sayur campur
1/2 cawan daging cincang
1 helai daun limau purut - racik
1 sudu makan pes tomyam
5 biji cili padi - hiris
Sedikit serbuk kunyit
Sedikit garam
1 sudu makan minyak
Sedikit air

- Gaul daging dengan serbuk kunyit dan garam.
- Tumis semua bahan hingga masak

Bahan Kentang
2 biji kentang - rebus
1/4 cawan susu sejat
1 keping keju cheesdale
1 sudu besar mentega
Sedikit garam

- Blend halus & berkilat

Cara
1. Masukkan bahan inti dalam acuan. Lapiskan dengan bahan kentang. Padatkan.
2. Bakar 10 minit, 180 darjah celcius - hingga kentang sedikit perang.

Tips :
Boleh taburkan keju atas lapisan kentang dan bakar hingga keju cair.
Sedap dimakan ketika panas

No comments: