Sunday 5 February 2012
Hot & Spicy Shepard's Pie
Source: staranisecafe.blogspot.com
Serve: 2
Preparation time: 40 minit
Bahan Inti
1 biji bawang- potong dadu
8 biji cendawan butang - hiris
1/4 cawan sayur campur
1/2 cawan daging cincang
1 helai daun limau purut - racik
1 sudu makan pes tomyam
5 biji cili padi - hiris
Sedikit serbuk kunyit
Sedikit garam
1 sudu makan minyak
Sedikit air
- Gaul daging dengan serbuk kunyit dan garam.
- Tumis semua bahan hingga masak
Bahan Kentang
2 biji kentang - rebus
1/4 cawan susu sejat
1 keping keju cheesdale
1 sudu besar mentega
Sedikit garam
- Blend halus & berkilat
Cara
1. Masukkan bahan inti dalam acuan. Lapiskan dengan bahan kentang. Padatkan.
2. Bakar 10 minit, 180 darjah celcius - hingga kentang sedikit perang.
Tips :
Boleh taburkan keju atas lapisan kentang dan bakar hingga keju cair.
Sedap dimakan ketika panas
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment