Source: staranisecafe.blogspot.com
Bahan A
8 ekor ketam lembut
1 sudu kecil serbuk kunyit
1 sudu kecil serbuk lada putih
1 sudu besar tepung jagung
Bahan B
2 sudu makan mentega
3 ulas bawang putih cincang
5 biji cili padi hiris
2 helai daun limau purut hiris
4 biji telur masin rebus (ambil 4 telur merah dan 2 telur putih) hancurkan
1/4 cawan susu cair
Cara
1.Bahan A digaulkan dan digoreng. Ketepikan.
2. Tumis bawang putih, cili padi, daun limau purut hingga wangi.
3. Masukkan telur dan gaul sebati.
4. Masukan susu dan didihkan hingga pekat.
5. Masukkan ketam dan gaul sebati
Bahan A
8 ekor ketam lembut
1 sudu kecil serbuk kunyit
1 sudu kecil serbuk lada putih
1 sudu besar tepung jagung
Bahan B
2 sudu makan mentega
3 ulas bawang putih cincang
5 biji cili padi hiris
2 helai daun limau purut hiris
4 biji telur masin rebus (ambil 4 telur merah dan 2 telur putih) hancurkan
1/4 cawan susu cair
Cara
1.Bahan A digaulkan dan digoreng. Ketepikan.
2. Tumis bawang putih, cili padi, daun limau purut hingga wangi.
3. Masukkan telur dan gaul sebati.
4. Masukan susu dan didihkan hingga pekat.
5. Masukkan ketam dan gaul sebati
posted from Bloggeroid
No comments:
Post a Comment