Source: staranisecafe.blogspot.com
Bahan A
500g isi ayam (potong bite size)
1/2 sudu makan (penuh)serbuk kunyit
1/2 sudu makan (penuh) serbuk cili
1 sudu kecil garam
Bahan B
2 biji bawang holland (hiris kasar)
3 baji bawang putih (cincang)
5 cili padi (ketuk)
1 cawan kacang panjang (patah 2 inci)
1 sudu makan sos tiram
2 sudu makan sos nampla
Cara
1.Gaul Bahan A. Panaskan 1/2 cawan minyak. Goreng ayam hingga masak. Ketepikan.
2. Guna kuali dan minyak yg sama goreng semua Bahan B hingga separuh layu.
3. Masukkan ayam tadi dan gaul sebati. Tambah garam secukupnya.
4. Hidang dengan nasi putih panas bersama sambal belacan.
Bahan A
500g isi ayam (potong bite size)
1/2 sudu makan (penuh)serbuk kunyit
1/2 sudu makan (penuh) serbuk cili
1 sudu kecil garam
Bahan B
2 biji bawang holland (hiris kasar)
3 baji bawang putih (cincang)
5 cili padi (ketuk)
1 cawan kacang panjang (patah 2 inci)
1 sudu makan sos tiram
2 sudu makan sos nampla
Cara
1.Gaul Bahan A. Panaskan 1/2 cawan minyak. Goreng ayam hingga masak. Ketepikan.
2. Guna kuali dan minyak yg sama goreng semua Bahan B hingga separuh layu.
3. Masukkan ayam tadi dan gaul sebati. Tambah garam secukupnya.
4. Hidang dengan nasi putih panas bersama sambal belacan.
posted from Bloggeroid
No comments:
Post a Comment