source: staranisecafe.blogspot
Bahan A-ayak
2 cawan tepung
1 cawan serbuk koko
1 sudu kecil baking powder
1 cawan gula
1 sudu kecil garam
1/4 cawan tepung susu
Bahan B- pukul sebati
1 cawan minyak
1 cawan yogurt plain
1 cawan susu coklat
1/2 cawan air sejuk/panas
Bahan C
1/2 papan coklat whittaker almond -Cincang kecil.
Cara
1. Ayak Bahan A. Buat lubang ditengah.
2. Whisk bahan B dan tuang dalam lubang bahan A
3. Gaul kaup balik sekadar bercampur semua bahan
4. Masukkan coklat cincang dan gaul gitu gitu
5. Bakar dalam periuk nasi. Setting menu porridge selama 1 jam.
Tips:
1. Saya siram dengan sirap coklat dan strawberry hersheys je
2. Simpan dlm peti sejuk laaaagi sedap
3. Saya biarkan dalam periuk nasi hingga sejuk sebelum dikeluarkan
4. Lepas 1 jam masak. cucuk kek dengan lidi. Bila di tarik keluar lidi, jika ia kering dah boleh tutup suis, kalau masih basah, tambah waktu masak.
posted from Bloggeroid
No comments:
Post a Comment