Source:
staranisecafe.blogspot.com
Preparation
Time: 30 minit
Serve: 3 person
Bahan A
300g telur ikan
1 sudu kecil serbuk kunyit
½ sudu kecil garam
Bahan B
2 tangkai daun kari
1 biji bawang besar (saiz M) – hiris dan
potong bulat
3 ulas bawang putih- cincang
1 sudu makan sos tiram
2 sudu makan serbuk kari + air – jadikan
pes
4 cili padi-ketuk
3 sudu makan minyak masak
Bahan C
Air secukupnya
Cara
1.
Gaul dan perap bahan A 15 minit. Kemudian rebus
dengan sedikit air dalam 5 minit. Bila telur dah nampak keras, toskan.
2.
Tumis daun kari, bawang besar hiris, bawang
putih, cili padi hingga wangi.
3.
Masukkan sos tiram, pes kari. Tumis lagi
sebentar. Tambah air jika perlu.
4.
Masukkan
telur ikan. Gaul.
5.
Masukkan bawang besar dipotong bulat. Gaul
sekejap. Hidang.
No comments:
Post a Comment