Friday 30 May 2014

Hantaran utk adik ku

I order cream puff utk makan2..
Fruit tart yang marvelous gila utk salah satu dulang hantaran..


Kelembutan puff ni....hmmmm nyaman masuk tekak...

Fruit tart yang comel dan gemilang..
Makan dengan kopi hazelnut...perghhh
.perghhhhh....tak perasan aaahhh dah masuk banyak bijik dalam mulut ni...perghhh....perghhhhh (tak habis lagi :-P)

Ni telah dikotakkan...cantik le...mcm nak simpan je...

Cepat order dari akak cantik yang ramah tamah ni...banyak baik ini orang....betulll...


Lynn sweet sensation...
Ingat fb ni..
Macam macam boleh order.
Akak ni pakar ooo.
Macam macam design boleh mintak
Semuanya sedap bangat sih..
Perghhhh..perghhhh...perghhhh..(sambung tak abih lagi..hahaha)

Thanks jugak utk Kak Dina yang jadi buat spesial delivery...
Ini pun banyak baik punya orang...

Eh...aku pun baik jugak...
Tak caya tanya laki den...
Anak den lagi laju angguk...

Alhamdulillah
posted from Bloggeroid

Saturday 24 May 2014

Dinner @ Korea

Tuuudiaaa....tak abih lagi....







Kat 1Utama je pun..hahaha
Baru lepas nonton x-men

Lunch pulak kat bulgogi brother midvaley...lepas nonton gojira...!
Marathon gitu...
Alhamdulillah
posted from Bloggeroid

Lunch @ Korea

Berangan mesti kuat!!!








Alhamdulillah
posted from Bloggeroid

Wednesday 21 May 2014

Talam berlauk




Source: staranisecafe.blogspot.com
Inspired from: chahaya shiela

Bahan kuih (base)
3 cawan tepung gandum
5 cawan air
1 paket santan serbuk (50g)
2 sb minyak sapi
1 biji telur
2 st garam

Bahan lauk
400g daging cincang
2 biji ubi kentang-potong dadu
1 biji bawang besar - hiris
1 sb perencah tumix
1 sb serbuk kari
1 sb serbuk cili
1 ts garam
2 sb minyak
Sedikit air

Bahan hiasan
Daun sup -cincang
Cili merah -cincang

Cara
1. Masak bahan lauk dahulu. Tumis bawang dan kentang hingga bawang layu. Masukkan bahan lain dan biar empuk dan kering dengan api sederhana.
2. Blend semua bahan kuih hingga sebati.
3. Panaskan kukusan. Lenser acuan dengan minyak. Asingkan 1/2 cawan bahan kuih dan ketepikan
4. Kukus bahan kuih 20 minit.
5. Cakar bahagian atas kuih dan tabur bahan lauk dan bahan hiasan.
6. Tuang baki 1/2 cawan bahan kuih yang diketepikan tadi rata rata.
7. Kukus semula 30 minit.
8. Sejukkan sebelum dikeluarkan dari acuan dan potong.
9. Jika guna acuan kecil. Kukus bahan kuih dan lauk sekali gus lebih kurang 10-15 minit. Cucuk dengan lidi utk test. Kalau lidi bersih dah masak le tu.

Yummeh! Recomended!
posted from Bloggeroid

Sunday 11 May 2014

Menu istimewa Hari Ibu



Lamb chop
Buttered vege

Sendiri bikin
Sendiri makan
Yummeh

Bahan perap: minyak,jintan manis,jintan putih,lada hitam, sos lea perin,garam
posted from Bloggeroid

Wednesday 7 May 2014

Happy Mother Day

Myya write...
"Mother was our door to this dunya."
"Mother will be our door to jannah"
"I love you mom"

Im sooo melted...






All gifts made together with teacher at school.

Ooo Allah...bless us..amin
posted from Bloggeroid